perjantai 22. huhtikuuta 2016

Hiusten värjäys hennalla

Oon melkein kymmenen vuotta värjännyt hiuksiani kemikaaliväreillä (ja ihan samalla värilläkin aina), joten päätös hennauksen aloittamisesta ei ollut ihan helppo. Puolisen vuotta keräilinkin tietoa pitkin internettiä ennen kuin tein ensimmäisen hennaukseni.

Hiusteni väri ennen hennausta.
Kuva on vanha, mutta tästä kuvasta näkyy parhaiten
millaisia hiuksia pidin yllä kemikaaliväreillä.
En tosiaan huomannut ottaa hiuksistani kuvaa juuri ennen hennausta. Olin tarkoituksella värjäämättä melkein kaksi kuukautta ennen hennausta, joten juurikasvua oli aika paljon. Lisäksi punainen väri oli jonkin verran menettänyt kirkkauttaan. Oikeastaan alla olevasta kuvasta näkyy aika hyvin hiusteni sävy juuri ennen hennausta, vaikkei kuvaa nyt luonnonvalossa ole otettukaan. 

Tämäkin kuva on kylläkin melkeinpä puoli vuotta vanha... 
Mutta minkäs teet, kun en kauheesti harrasta itseni kuvaamista. :D 
Tässäkin kuvassa on reilu kuukausi värjäyksestä, 
niin mielestäni se näyttää riittävän hyvin hiusteni värin ennen hennausta.
Tosiaan puolisen vuotta ennen hennausta melkein säännöllisesti etsin googlen avulla tietoa, että kuinka hiukset oikein hennataan. Etsin myös erittäin paljon kuvia hennatuista hiuksista eli siis hennavärjäyksen lopputuloksista. Haluan oikeastaan mainita lähinnä yhden sivun, missä on mun mielestä erittäin kattavasti oikeastaan kaikki, mitä hennauksesta tarvitsee tietää. Ja se sivu on tämä. Ja koska itse pidän enemmän videotutoista, verrattuna pelkkiin kuvallisiin ohjeisiin, katsoin alla olevasta videosta, että kuinka se hennavärin levittäminen käytännössä tapahtuu!


Väri, jota käytin, on sama kuin videolla eli Light Mountainin Bright Red. Maksoi iHerbistä tilattuna alle 15 euroa posteineen kaksi pakettia. Ja ainakin mun päähäni riitti yksi purkki (vaikka varauduin kahteen). Videon ja pakkauksen ohjeesta poiketen lisäsin hennamössööni punajuurten etikkalientä (ihan punajuuripurkista), punaviinietikkaa, neilikkaa sekä kanelia. Ja sekoitin hennan haaleaan hibiscus-ruusunmarjateehen. Kun hennamössö oli valmis, laitoin sen pakastimeen. Erittelin muuten pienen määrän suortuva- ja allergiatestiä varten erikseen toiseen pakastepussiin. 

Seuraavana päivänä hennasin sitten hiusharjasta ottamani hiukset ja tein allergiatestin. Hennattu hiussuortuva näytti VAALENEVAN, mitä ihmettelin hirveästi, koska hennahan ei hiusta vaalenna. Olin kuitenkin melko tyytyväinen lopputulokseen, joten päätin uskaltaa hennata koko pääni. 

Ennen hennausta vuorasin kylpyhuoneen sanomalehdillä (lähinnä lavuaarin ja muut peilin lähellä olevat pinnat). Tämä todellakin kannattaa tehdä, koska muuten siivoamista on paljon enemmän. Mulla on aika pitkät hiukset, niin jaottelin ne ensin osiin. Sitten vaan aloitin hennan levittämisen juurista. Levittämiseen soveltuu muuten ihan hyvin samanlainen suti (tai mikä värinlevittäjä onkaan) kuin kemikaaliväreillä värjättäessä. Ja HUOM. kannattaa ehdottomasti käyttää käsineitä! Kun olin kaikki juuret hennannut (ja varmistanut lopuksi vielä käsin, että sitä on varmasti joka paikassa), levitin käsin hiusten pituuksiin loput mössöt. Sitten lättäsin hiukset päälaelle ns. littanalle nutturalle ja laitoin kylpymyssyn päähän. Lopuksi vielä kietaisin pyyhkeen pään ympärille. Myssyn tilalle sopii myös hyvin esim elmukelmu tai vaikka muovipussi! Mitä nyt sattuukin olemaan käsillä. Itse ostin ihan hennausta varten tollaisen myssyn, kun en halunnut alkaa leikkiä erillisillä pusseilla tai kelmulla. 

Värin annoin olla päässä vähän reilu neljä tuntia. Tuli katseltua Netflixiä ja tehtyä kotitöitäkin, niin siinähän se väri sitten samalla mukavasti tekeytyi päässä. Itse en ainakaan kokenut juurikaan vaivalloisemmaksi hennausta verrattuna kemikaaleilla läträämiseen. Toki aikaa kului enemmän. 

Tässä olisi hennatut hiukset! Kuva otettu heti hennauksen jälkeen.


Kaksi hiustenpesua takana.
(Siirsin nuo mustat alla olevat hiukset tarkoituksella alle piiloon :D)

Tässä nyt pohdin, että luovunko hiusten kaksivärisyydestä. Tilasin kylläkin indigoa jo, mutta olen alkanut miettiä sitäkin vaihtoehtoa, että annan mustan alaosan kasvaa pois. En ole oikeastaan vielä päättänyt... tavallaan tuo yksivärisyys houkuttaisi! Mitä mieltä sinä olet? Ja mitä pidätte väristä? :) 


Saat tämän linkin kautta ensimmäisestä iHerb-tilauksestasi -5$ tai jos tilaat yli 40 dollarilla, saat -10$. Kassalla voit halutessasi antaa vielä koodin ZRK971 sille varattuun paikkaan, mikäli alennusta ei tullutkaan. (Kyseessä on mun oma henkilökohtainen koodini, joten olen kiitollinen, jos käytät koodiani :) )